Dollia e dasmes time – Film shqiptar

Filmi “Dollia e dasmës sime” është një film shqiptar I prodhuar në vitin 1978. Regjia: Mark Topallaj, Skenari: Ruzhdi Pulaha. Muzika: Hajg Zaharjan. Ekranizuar nga novela “Nusja e humbëtirës”.Personazhi kryesor Bela përgatitet të shkojë nuse në shtëpinë e Ganiut të fejuarit të saj që pergatitet per të dalë partizan në mal. Gjatë udhëtimit të karvanit të nuses (kohe gjate se ciles zhvillohen ngjarjet) i cili gjen rrugës një partizan të plagosur. Ganiu ndihmon partizanin dhe e le Belën në shtëpinë e tij. Bela vendos të dalë partizane që ditën e parë të nusërisë.

.

Previous Post

Duaje emrin tend – Film shqiptar

Next Post

Dimri i fundit – Film shqiptar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *