Dimri i fundit – Film shqiptar

Dimri i fundit filmi artistik i metrazhit të gjatë i regjisoreve Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro daton ne vitin 1976. Skenari: Nexhat Tafa. Muzika: Aleksandër Lalo. Ky ka qene filmi I pare ku ka debutuar Rajmonda Bulku.Ngjarja zhvillohet ne nje fshat Shqiptar. Eshte koha e pushtimit gjerman. Në fshat kane mbetur vetëm gratë të cilat luftojnë deri sa partizanët e plagosur të strehuar në fshat të tërhiqen më thellë dhe bora të mbulojë gjurmët. Të udhëhequra nga nënë Shano dhe nënë Mara grate e fshatit nisen në grumbull për të bërë dru por në të vërtetë arrijnë ne vendin ku ishin strehuar partizanet per t’u cuar atyre bukë dhe ushqime.

.

Previous Post

Dollia e dasmes time – Film shqiptar

Next Post

Dhe vjen nje dite – Film shqiptar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *