Debatik – Film shqiptar

Debatik, filmi I mirenjohur shqiptar I prodhuar me 1961. Regjia: Hysen Hakani, Gëzim Erebara, Skenari: Hysen Hakani, Gëzim Erebara. Muzika: Tish Daija. Ngjarjet ne film zhvillohen ne vitin 1942 tre vite pas pushtimit te Shqiperise nga fashizmi. Fëmijët arriten te krijojnë organizatën e fëmijëve anti-fashistë te cilen e quajtën DEBATIK (qe do te thote = Djemtë e Bashkuar, Anëtarë të Ideve Komuniste). Coli I cili luan rolin kryesor ishte nje djalë i varfër dhe jetim.Ai pranohet në DEBATIK. Gjate nje aksioni qe I ishte besuar atij ai arrin te lajmeroje mesuesin por me pas Colin e vrasin. Xha Demiri e gjen të vdekur dhe e merr në karrocën e vet, pjesë ku dhe filmi mbyllet.

.

Previous Post

Dhe vjen nje dite – Film shqiptar

Next Post

Dasma e Sakos – Film shqiptar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *