Balle per balle – Film shqiptar

Ballë për ballë është nje film artistik i metrazhit të gjatë, prodhuar në vitin 1979 nga kinostudio Shqipëria e Re. Regjia: Kujtim Çashku, Piro Milkani, Skenari: Ismail Kadare, Muzika: Feim Ibrahimi. Bazuar ne romanin e Ismail Kadaresë “Dimri i madh”. Besnik Bermema ishte përkthyes në konferencën e partive komuniste të mbajtur në Moskë në vitin 1961. Ai ishte dëshmitar i thyerjes më të madhe midis dy partive komuniste që i përkisnin respektivisht një kombi të madh dhe një kombi të vogël. Ngjarjet dramatike në konfliktin ushtarak ndodhin në një bazë detare në territorin Shqiptar në Pashaliman të cilën Sovjetikët nuk arrtitën t’a përvetësonin. Aktorë kryesorë Katerina Biga ,Bujar Lako, Rajmonda Bulku, Sulejman Pitarka, Timo Flloko, Agim Shuke, Arben Imami, Thimi Filipi, Kadri Roshi, Mevlan Shanaj.

.

Previous Post

Cifti i lumtur – Film shqiptar

Next Post

Brazdat – Film shqiptar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *